Кухонний посуд, столовий посуд, кухонне приладдя, барне скло, - предмети, без яких комфортний побут неможливий!
Приготування їжі є для більшості з нас обов'язковою частиною повсякденності, і чим більше на території кухні різноманітної і зручною посуду, тим швидше і приємніше проходить цей процес. Інтернет-магазин EDP прелагает вам купити посуд гарної якості за найкращими цінами, з доставкою в Києві, Одесі, Харкові, Львові, Дніпропетровську, Запоріжжі. Різноманітна кухонний і столовий посуд, кухонне приладдя, барне скло, набори барбекю, фондю, марміти, вироби з бамбука і дерева і багато іншого, - лояльна цінова політика та багатий асортимент, який надає наш магазин посуду, подарунків, парфумерії та косметики, задовольнить потреби і бажання всіх без винятку покупців!
Яким повинен бути мінімальний комплект кухонного посуду, щоб будь-яка жінка відчула справжнє задоволення від часу, проведеного біля плити? Давайте ближче познайомимося з цими предметами кухонного начиння!
Перш за все знадобляться каструлі і кришки до них. Для приготування рідких страв - супів, каш, компотів та ін. Необхідно мати каструлю з мінімальним об'ємом 3,5 літра. Для приготування каші і варіння макаронних виробів - каструлю об'ємом 2,5 літра. Їжу для дітей готують в каструлі на 1-1,5 літра. Найбільш зручними, надійними і довговічними вважаються сталеві нержавіючі каструлі; каструлі з антипригарним покриттям не вимагають складного догляду; каструлі, мають багатошарове товсте дно, дозволяють максимально скорочувати час приготування їжі.
Переходимо до основних страв, багато з яких готуються методом смаження, а значить нам знадобиться сковорода. Як правило, їх повинно бути не менше трьох: для смаження м'яса, птиці, риби (діаметр 24 см); для приготування гарнірів (діаметр 28 см); для порційного розігріву їжі (діаметр 20 см). Любителям млинців бажано мати четверту сковороду, - з низькими бортами і діаметром 24 см.
Не менш важливим на кухні є деко, і кожна господиня, яка любить готувати випічку, про це знає. Дек має бути два, - один для пирогів, з низькими бортами, а другий - з високими бортами - для запікання птиці і м'яса, а також приготування різних запіканок.
Для приготування тушкованої капусти, голубців, фаршированого перцю, печені, а також гасіння м'ясних і рибних виробів вам знадобиться качатницю.
Не забудьте також купити казан, - без нього вам не приготувати справжній плов, овочеве рагу, тушковане м'ясо з капустою, сате, паелью і багато іншого. Оптимальний обсяг казана повинен бути від 4 до 5 літрів, матеріал - чавун.
Форми для запікання знадобляться всім тим, хто не мислить свого життя без смачних кексів, бісквітів, сирних запіканок, лазаньї, жульєну та інших страв, які піднімають настрій дітям і дорослим.
Для приготування страв в духовці на велику компанію краще купити сотейник, - спеціальну круглу і глибоку ємність діаметром не менше 26 см, що має високі і товсті стінки, і за зовнішнім виглядом нагадує сковороду. Сотейник призначений для запікання або гасіння других страв.
І ще один предмет просто зобов'язаний бути на кожній кухні, це - чайник! Навряд чи треба розповідати про те, що чайники призначені для кип'ятіння води, з якої потім готується смачний і ароматний чай. І не тільки.)
Пам'ятайте, дорогі друзі, від якості вашої кухонного посуду залежить не тільки якість приготовленої вами їжі, але і ваш гарний настрій!