Вічнозелена Гвоздичне дерево відноситься до сімейства миртових, його батьківщина - Молуккські острови, в даний час рослина культивується в Індонезії, Індії, на Малазійських островах, Мадагаскарі, Занзібарі, Пембе і Цейлоні. Левова частка виробництва гвоздики належить Танзанії (понад 89%). Як надзвичайно популярною прянощі використовуються не розкрилися нирки рослини, причому цінність свіжих і висушених бутонів однакова. Неможливість тривалого зберігання і якісного транспортування перших вимагає ретельного просушування, тому в кулінарному мистецтві різних народів світу використовується сушена гвоздика, що володіє чудовим ароматом (за рахунок високого вмісту ефірної гвоздичної масла, до 25%) і яскраво вираженим пряно-гостро-пекучим смаком, що надає стравам надзвичайні і вкрай апетитні відтінки!
Багато страви навіть складно уявити без маленьких гвоздикових бутонів, так як саме вони роблять їжу і напої чудово запашними і смачними. Плов, консервовані огірки, перець і помідори, тушкована капуста зі свинячими реберцями, овочеві та грибні супи, тушкована в вершках квасоля з ніжною куркою, риба в скибочках сушеного манго, фарширована качина ніжка в сливової підливі, глінтвейн, нарешті, - вже тільки заради приготування цієї божественної їжі має сенс купити гвоздику!
А адже на виняткових смакових якостях " гвоздичні " гідності не закінчуються! Пора згадати про фантастичну користь прянощі для організму: 3-5 бутонів гвоздики в день гарантують надійний захист імунної системи від вірусів та інфекцій; позбавлення від нежиті, тривожного сну і безсоння; заспокоєння нервової системи; зняття спазмів, коліків, запальних процесів, кашльового рефлексу; стимуляція виділення шлункового соку і обміну речовин; боротьба із захворюваннями органів шлунково-кишкового тракту і прямої кишки; ефективне очищення всього організму від шлаків і паразитів; усунення проблем з яснами і полегшення стоматологічних болів; лікування вушних і очних хвороб, а також багато іншого.
Увага! Гвоздика протипоказана людям з гіпертонічною хворобою, гастритом, що супроводжується підвищеною кислотністю, що страждають виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, дітям до трьох років та вагітним жінкам.
Калорійність гвоздики 323 кКал
Білки: 6 м (~ 24 ккал)
Жири: 20.1 м (~ 181 кКал)
Вуглеводи: 27 м (~ 108 кКал)
Енергетичне співвідношення (б | ж | у): 7% | 56% | 33%
EDP-Food Гвоздика купити з доставкою по Україні. У нас легко замовити оригінальну продукцію бренду EDP-Food в Києві - доставка для Вас буде швидкою і вигідною!
Всі коментарі які не стосуються відгуків про товар будуть видалені!